תזכירי לי מה בעצם רציתי לעשות......

“איך קוראים לו, תזכירי לי?”, “מה בעצם רציתי לעשות?”, “איפה שמתי את הספר שלי?”

אם יצא לכם, בני הדור השלישי, לשאול את עצמכם את השאלות האלו – אתם לא לבד. זה לא סוד שככל שאנחנו חיים יותר – איכות שליפת הזיכרונות במוח מתחילה להיפגע. זה יכול לקרות בכל גיל, ומומחים מדברים על כך שהזיכרון שלנו מגיע לשיאו כבר בגיל 30 – ומשם מתחיל להידרדר.

אז למה זה קורה, ואילו פעולות ניתן לעשות לשיפור הזיכרון בגיל השלישי?

זיכרון וחוסר וודאות – למה אני מאבד/ת את הזיכרון שלי?

זיכרון הוא חלק בסיסי וחשוב עבורנו. הוא חיוני לפעולות רבות, כמו חשיבה, דיבור, התנהגות, למידה והתמצאות במרחב.  מחקרים רבים מעידים על הקשר שבין הגיל שלנו – לפגיעה באחסון הזיכרונות. ככל שאנחנו גדלים, מתבגרים ומזדקנים – היכולות והמיומנויות שלנו מתחילות להיפגע, וכן גם הזיכרון. אך זוהי לא הסיבה היחידה.

אחד מהגורמים לפגיעה דווקא קשורה לתזונה שלנו. אנשים בעלי תזונה לוקה בחסר, שאינה כוללת מרכיבים חשובים כמו חומצות אמינו, ויטמינים וסיבים תזונתיים, יהיו בסיכון גבוה יותר. בנוסף, פעילות טכנולוגית מרובה כמו צפייה ממושכת בטלוויזיה ושימוש באפליקציות ניווט, יכולות לנוון את המוח שלנו, ובכך לפגוע בזיכרון.

אז אכן, מדובר על תהליך טבעי שקורה בגוף האדם, אך ישנם דברים שניתן לעשות על מנת לשפר את יכולת השליפה שלנו. 

דרכים לשיפור הזיכרון בגיל השלישי

5 טיפים חשובים לשיפור הזיכרון בגיל השלישי

לאמן את הגוף 

פעילות גופנית תורמת ומסייעת לנו לשמור על הגוף שלנו – אך גם תורמת לפעילות המוחית! הקפידו על תנועה במרחב באופן יום-יומי, הזיזו את הגוף, הזרימו את הדם ובכך – סייעו לפעילות המוחית.

לאמן את המוח

ממש כמו שהגוף שלנו זקוק לפעילות גופנית – המוח שלנו זקוק לפעילות מוחית. מחקרים מראים כי פעילויות שמגרות את המוח כמו תשבצים, פאזלים, סודוקו, או כל פעילות שיש בה אלמנט של חשיבה או ריכוז עשויה לסייע!

תזונה וזיכרון

תזונה בריאה יכולה לשפר ולתרום ליכולות הקוגניטיביות שלנו. הקפידו לאכול מכל אבות המזון, לרבות פירות וירקות. בחרו במקורות חלבון איכותיים, והפחיתו בשתיית אלכוהול. שתיית אלכוהול מופרזת עלולה לפגוע בזיכרון.

היפגשו עם חברים

אחד היתרונות בלגור ב”גן בעיר”, הוא האינטראקציה החברתית, ששומרת אותנו ערים ולסביבה ומתקשרים. הקפידו להיפגש עם חברים, לעסוק בפעילויות חברתיות ולקחת חלק בחיי קהילה. בנוסף, אינטראקציה חברתית מונעת דיכאון וחרדה, העלולים לגרום לבעיות במנגנון ההיזכרות.

לימדו דברים חדשים

אחת הדרכים לשמור על הזיכרון היא ללמוד עיסוק יומיומי חדש. מחקרים מראים כי לימוד של מיומנויות חדשות, יכול לעזור ביצירת קשרים חדשים במוח, ולסייע בשמירה על הזיכרון. ב”גן בעיר” תוכלו לקחת חלק בפעילויות וחוגים שונים, ללמוד מיומנויות חדשות ולהתנסות בתחומי עניין מגוונים.

לסיכום, פגיעה בזיכרון אכן נפוצה אצל בני הדור השלישי, אך לא רק. בעזרת שינוי בהרגלים ובדפוסי ההתנהגות, ניתן לשפר את יכולת השליפה ביעילות, למנוע מחלות הקשורות למנגנון ההיזכרות כמו אלצהיימר ודמנציה, ואף ליהנות מרווחה נפשית, שקט ורוגע.