עוגת תפוחים נימוחה ונטולת גלוטן של עדנה ביבר

עוגה ללא גלוטן

מצרכים

3 תפוחים
4 ביצים
200 גר’ שקדים מולבנים טחונים
150 גר’ אבקת סוכר (או 120 גר סוכר חום)
1.5 כפית אבקת אפייה
1 כפית תמצית שקדים / רום

 

הכנה

מקלפים את התפוחים ומוציאים את הליבה
חותכים לחתיכות גדולות ואז מעבירים למעבד מזון וקוצצים היטב
מוסיפים 2 ביצים וממשיכים לעבד למחית
מוסיפים עוד 2 ביצים וסוכר למעבד המזון.
בקערה נפרדת מערבבים שקדים טחונים עם אבקת אפייה וכפית תמצית שקדים
מוסיפים את התערובת למעבד המזון ומעבדים הכל לעיסה חלקה.

אופים בתבנית עגולה בתנור שחומם ל 180 מעלות במשך 35-40 דקות עד לקבלת צבע מוזהב.

לקרר את העוגה היטב כדי שתתמצק.

עוגת תפוחים לראש השנה