הקוגל של מרים אלטמן

חומרים:

1 חבילת אטריות רחבות מבושלות ומסוננות

3 כפיות שמן קנולה

2 קופסאות קוטג’

1 שמנת חמוצה

חופן צימוקים לבנים

3 תפוחי עץ סמיט חתוכים לחתיכות די קטנות

2 אריזות של אוכמניות שחורות קפואות

קצת סוכר

מעט קינמון

3-4 ביצים – לטרוף קודם

ההכנה:

לחמם תנור ל- 200 מעלות

לערבב את כל החומרים לפי הסדר

לשמן תבנית פיירקס גדולה

לשפוך לתבנית את  התערובת

לאפות בחום 200 מעלות בין 45-60 דקות

מרים אלטמן

עלי מנגולד ברוטב לבן - מתכון של אסתר אהרוני

אסתר אהרוני ועלי המנגולד

החומרים:
חבילת עלי מנגולד
בצל גדול קצוץ
גביע שמנת %15
גביע גבינה לבנה %5
שום, מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מורידים את הגבעולים, חותכים לחתיכות של 3 ס”מ את החלק
הלבן, שוטפים ואז מבשלים את הגבעולים החתוכים במים.
כשהגבעולים רכים, מוסיפים את הירוק, ומבשלים עוד כ 2 דקות,
מסננים ולאחר מכן שוטפים.
מטגנים את הבצל עד שמזהיב, מוסיפים את המנגולד, מתבלים
במלח ופלפל.
כעת מכינים את הרוטב:
בקערה מערבבים גבינה, שמנת ושום, מלח לפי הטעם ומערבבים
את המנגולד בתערובת הגבינות

יצירות באוכל של עדנה ביבר

עיצובים באוכל של עדנה ביבר
עיצובים באוכל של עדנה ביבר
עיצובים באוכל של עדנה ביבר
עיצובים באוכל של עדנה ביבר