דברים שאנחנו עושים בשגרת המלחמה

‘גן בעיר’ הוא מבנה אדריכלי מרשים מבחוץ ומבפנים.
החלונות הגדולים מכניסים את הטבע לתוך הלובי ולתוך הדירות, ובקומה 9 נופי קו הרקיע של כל גוש דן נשקפים מחלונות אולם ההתעמלות וחדר הכושר.
כמה מצער, שבימי מלחמה דווקא זה גורם לנו לדאגה רבה. בגלל חלונות הזכוכית הרבים, ביטלנו את כל הפעילויות בקומה 9 ומצאנו מקומות חלופיים. לא תמיד זה נוח, אבל מה שחשוב לנו, זה שהדיירים ימשיכו לצייר, להתעמל, לשיר ולרקוד. אז אם זה בצפיפות הממ”ד או הספרייה – לא נורא.
הממ”ד הגדול בקומת הכניסה מארח מפגשי שירה ומוזיקה, חידות היגיון ובינגו, דרמה ושיחות באנגלית, קריאת מגילה והתעמלות כסאות. לפעמים השכנים מצטרפים כי בדיוק יש אזעקה – ואז זה שמח ומשעשע במיוחד.
בספרייה מתעמלים על מזרונים, באולם הקולנוע רוכבים על אופני כושר והליכונים, ובלובי שומעים הרצאות, מציירים ורוקדים ריקודי עם. אנחנו בטוחים שבמהרה נוכל לחזור לשגרה וכל ה”פורים” הזה יתהפך לטובה.